25.8.17

Komik : Jalan Lama


Sudah lama tidak menghasilkan painting menggunakan mix media. Kali ini berhasil untuk bereksperimen mix-media untuk dijadikan cover komik : watercolour, artline 0.6, 0.4, kure colour & liquid paper.


 photo comic strip_zpsfgquxxav.jpg

Mood Cuti : ON!

12.3.16

Familia

Poster keluarga ala-ala poster movie.

21.2.16

Pixel Dailies #3 Gandalf

Susah sekarang hidup sebagai ahli sihir di zaman moden. Tiada makhluk jahat untuk dilawan dan cincin ajaib pun dah dibuang di gunung berapi. Jadi lah ahli sihir pejaga lalu lintas di sekolah-sekolah.

18.2.16

#MalaysiaBigHit Series 1 - Keluangman

Bagi yang tidak mengenali terutama dari golongan yang berkelahiran tahun 2000. Ini adalah kartun yang popular pada sekitar tahun 1996 di Malaysia iaitu Keluangman.

Kiri hero utama iaitu Keluangman manakala kanan adalah sidekicknya, Tiongman.

Cakap keluangman je mesti akan nyanyi main theme dia:

"Diaaaaa... bagai seorang pahlawan.."


p:s/ Ni mereka dekat green-screen nak photoshoot untuk majalah mangga.

17.2.16

Pixel Dailies #2 Cooking Pot

Sotong sedih yang akan dijadikan bebola sebagai menu masakan. :O

16.2.16

Pixel Dailies #1 Mahatma Gandhi

Okeh, terasa lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sangat menghilang. *tak ingat ada blog rupanya

Tengok last update blog.

Phew~
Phewww~
Pheeeewwww~

Awal tahun 2013 sampai hujung tahun 2015 saya sambung belajar, jadi "no wonderlah" blog ni tak update. *alasan

Mari asah skill dan join daily pixel.
Baca sini lebih lanjut : http://bp.io/pd

Nak tengok tiap-tiap hari dia announce theme pixel apa, tengok sini: http://twitter.com/pixel_dailies 

Minggu ni Mahatma Gandhi. MAHATMA GANDHI ye. Bukan Colonel Sanders (KFC).

Ok bye. Jumpa lagi tahun depan esok!

15.4.14

Selfie versi andy warhol

Sekarang musim selfie.

Sebelum makan, selfie.
Tengok wayang, selfie.
Tengah jogging, selfie.
Dalam toilet pun nak, selfie.

 Dekat mana-mana, semua nak selfie TT____TT

26.2.14

Geng Diploma Senibina

Ni tribute teristimewa buat geng-geng brotherhood masa diploma dulu. Dari kiri nombor :

1 - Pejal
2 - Apiz
3 - Alip
4 - Nuek
5 - Saya
6 - Farid
7 - Haris
8 - Tam
9 - Zul
10 - Abang Long Din
11 - Lan
12 - Po
13 - Chol
14 - Ali
15 - Syafiq
16 - Kacak

1.1.13

Selamat 2013

Selamat tahun dua ribu tiga belas.
Maaf kerana kesibukan yang agak melampau pada tahun lepas, blog ini telah di abaikan.
Mungkin tahun ini saya akan lebih aktif berblogging. "Mungkin"

16.5.12

Serangkai

Poster untuk archiday semester ni yang telah di-batalkan.